واکنش نیکزاد به طرح مجازات اظهارنظر افراد مشهور-راهبرد معاصر
پزشکیان: از هرکس که مشکلی از مردم و نظام را حل کند استقبال می‌کنیم رزمایش مشترک زمینی ایران و جمهوری آذربایجان آغاز شد کارگروه ویژه برای بررسی اصلاح قانون انتصاب در مشاغل حساس تشکیل می‌شود صبح دوشنبه؛ پخش زنده سخنرانی رهبر انقلاب در دیدار بسیجیان لاریجانی: ایران در حال آماده‌سازی پاسخ به اسرائیل است مصوبه کمیسیون تلفیق برای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در سال آینده تصویب کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات در کمیسیون شورا‌ها استاندار مازندران تعیین شد نماینده مجلس: طرح انتقال پایتخت درحال حاضر یک موضوع گنگ و رویاپردازانه است وزیر ارتباطات: استفاده از فیلترشکن باعث مهاجرت نخبگان شده | خسارت ۵۰ همتی به کسب‌وکار‌ها وزرای نفت و نیرو برای بررسی علل قطعی برق در مجلس حاضر می‌شوند آغاز زمان یک هفته‌ای ثبت نام انتخابات شورای شهر از ۲۲ اسفند انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است

واکنش نیکزاد به طرح مجازات اظهارنظر افراد مشهور

نایب رئیس مجلس در پاسخ به تذکر نماینده قم درباره اینکه طرح مجازات اظهارنظرکنندگان تنها به عنوان یک طرح مطرح شده و نه یک قانون، گفت: این از مظلومیت مجلس است که درباره موضوعی که هنوز در هیچ جایی مطرح نشده اینگونه جوسازی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۲ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 31
کد خبر: ۱۷۱۱۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز قوه مقننه در تذکری شفاهی خود گفت: به خاطر طرح‌هایی که حق نمایندگان است هجمه به مجلس می‌شود و مجلس را زیر سوال می‌برند و زحمات همکاران را نادیده می‌گیرند.

 

نماینده قم در مجلس با بیان اینکه طرح مجازات اظهارنظر افراد مشهور در حد صحبت است، افزود :این موضوع هنوز حتی به کمیسیون مربوطه نیز ارجاع نشده و به قانون تبدیل نشده و تا به تائید شورای نگهبان نرسد کسی نمی‌تواند درباره آن اظهارنظر کند و ما وظیفه داریم از کیان مجلس دفاع کنیم و باید توجه کنیم این مجلس طرح‌های اقتصادی خوبی را به قانون تبدیل کرده و هیچ موقع این طرح‌های خوب متاسفانه گفته نمی‌شود و در رسانه ها انعکاس پیدا نمی‌کند.

 

نیکزاد نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی امروز را بر عهده داشت در پاسخ به تذکر نماینده قم گفت: این از مظلومیت مجلس انقلابی است که قصاص قبل از جنایت می کنند در حالی که طبق قانون همکاران می توانند طرح را ارائه کنند در حالی که این طرح به خرد جمعی گذاشته می شود و وقتی به مرحله قانون برسد قابلیت اجرا دارد.

 

وی گفت:ما از نقد استقبال می کنیم اما به شرطی که انصاف رعایت شود و کارهای انقلابی که در عرصه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی انجام می‌شود نیز منعکس شود البته منتی بر کسی نیست اما باید توجه کرد وقتی طرحی مطرح شده و هنوز به جایی نیز ارجاع نشده است با چنین واکنشی مواجه می‌شود که انسان متعجب می ماند.

نایب رئیس مجلس اظهار کرد:باید منتظر ماند و منتقدان ببینند نظر قاطبه نمایندگان ملت در مجلس چیست و آیا چنین موضوعی را به تصویب می‌رسانند یا خیر و اگر به تصویب رسید حق دارند انتقاد کنند و مجلس نیز در مقابل آنچه که تصویب کرده و به قانون تبدیل شده است مسئول است.

 

روزنامه اعتماد در شماره پنجشنبه 6 بهمن خود از تدوین طرحی تحت عنوان «مجازات اظهارنظر افراد مشهور پیش از مقامات رسمی» در کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی خبر داده بود.

 

این روزنامه در توضیح خبر خود نوشته بود: «کمیسیون قضایی مجلس در حال تدوین طرحی است که در مجموع سلبریتی‌ها و افراد مشهور و پرمخاطب را هدف قرار داده است؛ آن هم با نگه داشتن شمشیر مجازات درجه سه بالای سر آنها؛ مجازاتی که طبق قانون مجازات اسلامی، شامل «حبس بیشتر از 10 تا 15 سال» و «جزای نقدی بیشتر از 360 میلیون ریال تا 550 میلیون ریال» است.»

 

در همین رابطه، کاظم دلخوش سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تسنیم درباره جزئیات بیشتر این طرح، گفته بود که «چنین طرحی در دستورکار کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی نیست.»

 

وی افزود: «احتمالا این موضوع یک پیش طرح یا پیش نویس باشد اما اکنون چنین طرحی یا چنین عنوانی در کمیسیون حقوقی و قضایی مطرح نیست».

 

* واکنش سخنگوی هیئت رئیسه مجلس به طرح «مجازات اظهارنظر افراد مشهور»

لازم به ذکر است که موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس نیز در جمع خبرنگاران در واکنش به این طرح گفته بود که البته این امر روشن است که در اغتشاشات اخیر بسیاری از افراد با دروغ های خود باعث تشویش اذهان عمومی شدند و بر آتش آشوب بنزین ریختند اما اینکه آیا در زمینه برخورد قانونی با این افراد کمبود قانون وجود دارد مسأله ای است که باید دستگاه قضایی نظر دهد.

 

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس بیان کرد: بین طرح هایی که نمایندگان پیشنهاد می دهند تا نهایی شدن آنها در مجلس فاصله زیاد است و احتمال منتفی شدن یا تفاوت اساسی کردن بسیار زیاد است و نباید نظر چند نماینده و حتی نظر کمیسیون را به عنوان نظر مجلس اعلام کرد. نظر مجلس فقط بعد از تصویب اکثریت نمایندگان در صحن ، مشخص می شود.

 

پیش تر کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی طرحی با عنوان «تعیین مجازات برای ناشران اخبار کذب» در دستورکار خود داشت.

 

بنا بر این طرح -به گفته سخنگوی کمیسیون- هرکسی در فضای مجازی اخبار نادرستی را نشر دهد یا آن را بزرگنمایی کند باید پاسخگوی عملکرد خود در دادگاه باشد و این موضوع برای فرد یا رسانه‌ای تفکیک قائل نیست و همه را در بر می‌گیرد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده